søndag 28. desember 2014

Rosenkål

På et av mine forrige innlegg om matretten Kål, kommenterte "Oda Svisdal" følgende:



Vel. Du Oda Svisdal, du Oda Svisdal, du Oda Svisdal. Du stiller "jaggumeg" de riktige spørsmålene også da, hæ? For å tilnærme meg spørsmålet ditt, slo jeg opp i Wikipedia, den frie encyklopedi. Det er en gratis website på cyberspace, der alle kan legge ut links, fotos og infos, lik et åpent, digitalt leksikon. Kanskje verdt å ta en titt der neste gang du lurer på noe? I alle fall: da jeg søkte i Wikipedia, den frie encyklopedi, leste jeg følgende om rosenkål:



Hvilke 14 metoder det er snakk om, stod det dessverre lite om. Men jeg er heldigvis klok og lærd, og kjenner til de 14 metodene fra før. Og siden Wikipedia, den frie encyklopedi ikke strekker til, skal jeg dele metodene med deg nå, kjære leser (og Oda Svisdal, om du også leser fremdeles). For å demonstrere de 14 anerkjente, og mest gjeldende metodene, har jeg tatt utgangspunkt i en pose med fryst rosenkål, da disse er lettest å få tak i. Min ser slik ut:

1. Stek dem. Å steke rosenkålen er ingen sak. Det er lettere enn et spiseforstyrret pinnedyr like etter middagstider (litt humor i hverdagen er viktig), og smaker dessuten kjempedigg! Stek dem i smør, olje, eller annet favorittfett. Selv bruker jeg palmeolje.

2. Bak dem. Bak dem slik man ellers baker vanlig kål, når man lager matretten "Kål" (les mer her).

3. Fritér dem. Jeg anbefaler å fritere rosenkål i palmeolje.

4. Gratinér dem. Gratinér dem i ovnen lik en hvilken som helst annen grateng, med f.eks. ost eller fløte. Selv gratinerte jeg dem i palmeolje.

5. Mikrobølgeovn. Putt rosenkålen i mikro'n, og fyr opp! Enkelt og greit!

6. Hårføner. Putt rosenkålen i en kjele, og føn over med hårføner på innstilling "Xtra Heat". Da vil rosenkålen til slutt bli ganske varm. Det tar litt tid, men du verden hvor godt det blir!

7. Bruk kroppstemperatur. Legg rosenkålen i en pose, knyt posen rundt halsen, og sleng den på ryggen. Ta på deg varme klær og hopp opp og ned. For ekstra friksjon og varme, og en litt klissete og deilig konsistens, anbefaler jeg å dynke dem i litt palmeolje før du putter dem i posen.

8. Belys dem.

9. Putt dem i oppvaskkummen.

10. Frys dem enda mer. Har du noen gang hørt at det skal være godt å fryse i hjel? I minuttene før du dør, skal du etter sigende kjenne en intens og deilig varme. Omtrent slik er det med rosenkål også. Frys dem ekstra lenge, gjerne med tørr-is eller nitrogen også, slik at de nærmest sprekker. Putt dem raskt inn i munnen, og kjenn hvordan hele kraniet ditt først kjennes nedkjølt, for så å gli over i en deilig lammingsfølelse.

11. Dryss kokos på. Å drysse kokosflak på rosenkålen er både godt og lettvint. De blir dessverre ikke varmere av det, men til gjengjeld blir de supergode. For at kokosen lettere skal feste seg til rosenkålen, kan du godt pensle rosenkålen med noe fuktig først. Selv pensler jeg med palmeolje.

12. Meld dem inn i en organisasjon der medlemmene er over gjennomsnittlig hissige og grinete, f.eks. Norwegian Defence League eller Norges Bygdekvinnelag. Send rosenkålen på møter, og sjansene er store for at rosenkålen returnerer hjem, hissig og varm.

13. Kast dem på forbipasserende - Denne metoden funker dårlig, men er allikevel å regne som én av de 14 anerkjente metodene. Av en eller annen grunn. Derfor tar vi den med, selv om den er lite brukt.

14. Kok dem. Kanskje den vanligste og enkleste metoden. Litt kjedelig kanskje, men greit nok om du har dårlig tid. Selv koker jeg dem i palmeolje.

Dette er de 14 gjeldende, anerkjente metodene å tilberede rosenkål på. Rosenkål er godt ved siden av de fleste middagsretter. Samme hvordan den tilberedes, bør den saltes, og gjerne serveres med palmeolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar