mandag 21. oktober 2013

Oppskrift på "Kål"

Kål er sunn og næringsrik mat, som dessuten smaker bedre enn sitt rykte. Her om dagen, da det romlet i magen, og jeg hadde lyst på noe digg, bestemte jeg meg for at nå, nå skulle jeg lage en ny type matrett med kål, der jeg skal bake kålen i ovnen nesten som en potet. Det ble mat for Svein, så vel som for Mons, og jeg har derfor valgt å kalle denne nye matretten for:

Kål.

Oppskrift på Kål:

For å lage matretten Kål, trenger du følgende ingredienser:
  • Kål
Slik gjør du:

1. Ta en liten kål, som er omtrent litt større enn hodet til en nyfødt baby. Tenk at det ikke skal være urealistisk med et så stort babyhode, men at en slik radius på en nyfødts kranie vil gi ethvert fornuftig menneske gode grunner til bekymring. Er kålen omtrent så stor, sier du? Da er størrelsen perfekt:

Jeg manglet fyrstikkeske til demonstrasjon av
størrelseforhold, og bruker derfor feiebrett i stedet.
Håper det går greit.
2. Finn frem en stor kjele, og fyll den med litt rød Imsdal. Har du ikke rød Imsdal, kan du også bruke vann fra springen (det gjorde jeg he he ;-) ). Ha salt og pepper eller annet ønsket krydder oppi vannet. For mest mulig naturlig kål-smak, kan du droppe krydderet. Men jeg synes det blir best med salt og pepper.















3. Varm ovnen til 180 grader celcius. Her lønner det seg å bruke elektrisk varme fra ovnen, og ikke varme opp ovnen med f.eks. glødende kull. Det blir så mye rot, og tar dessuten lang tid. Putt kålen oppi kjelen, og sett på et lokk.

















 4. Når ovnen er varm, setter du kjelen på en rist, og setter risten på nederste rille i ovnen. Med kjelen oppå, selvfølgelig. Mens du venter rekker du å se én episode av "Gilmore Girls". Når episoden er over, tar du kjelen ut av ovnen, og venter til den har blitt så avkjølt at du kan ta på den uten å få brannsår.















 5. Putt kålen oppi en skål. Ha på krydder etter ønske. Salt og pepper er godt her også. Selv tok jeg på revet parmesan, og forvandlet retten om fra Kål til Italiensk kål. Mulighetene er mange.



















6. Stælken nederst på kålen gjør for øvrig et fint håndtak. Med det kan du gafle i deg kålen, slik som Obelix gafler i seg villsvin, i filmer som: "Asterix 2: Oppdrag Kleopatra", og "Asterix 1".

 
 

GOD "APPETITT" og VELBEKOMME!!!


2 kommentarer:

  1. Når kommer neste oppskrift? lurer sånn på hvordan man tilbereder rosenkål :-)

    SvarSlett
  2. DU HAR IKKE BLÅGT PÅ DRIITTLENGE SÆRR BLÅG MER PLZ !! <3

    SvarSlett